BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, December 6, 2011

06.12.06





its 5 years olready. wish me congratz even the right one still forget dis. but at least, i remember. so juz wish me gud luck,congrat n hope dis relationship will last forever also hopefully the status of mine will change SOON. what a pity when celebrating it alone. but then i used to before so it juz nothing,maybe. is there anyone loveee to celebrate ur anni alone without ur couple?? even he is far far far away,he stil keep remember. its differ when we r close each other but he still forget.o God.whuthee


SO TASYA HAPPY 5TH ANNIVERSARY!!!







Friday, November 4, 2011

eidul adha



Assalamualaikum..hepi friday,the friday before we meet the Eidul Adha.


rite now i stil at bumi Araustralia. n dis evening will off to Penang.yeah,yeah.its Penang!
celebrating my Raya there for the first time ever. kekok sgt rasanya beraya di tempat org. btw,mb pagi2 raye lg bukan dirumah.but di hospital.gosh! 


mom still at GH almost one month oready.theres nothing pon selama 2 mgu plus,plus kt hosp. its sound tired kan?sgtttt.


ok,dah xd idea nk tulis apa. later i will update my eid kt hosp for the next entry.huu~

Tuesday, October 25, 2011

screw week





Assalamualaikum wbt.


aduss,lma sgguh blog nni x hapdate. i am so so so BZ okeh.sgttt..mna nk mula nih, too much story nk write on until xtau mna satu nk tulis. last2 satg ap satu cte pon xpat tulis.wakakaka


ok2,,last week my mom admit at HSB due to failure of breathing. after checking checking checking doc diagnose one of the channel was blocked!ohhh.operation must be done in short so they ask to bring to GH Penang since HSB cant make it.its bypass yaww. probably me pon bz la nk urus itu ini.luckily God surround me with understandable peeps, they help me much.veryyyy much!tengs to Saloma Becok,Edayu Yusof and not forgotten HoneyDew.oyeahhhhh!


 on dat thursday i rush myself to Penang and tepaksa tggalkan kelas for two days beturut2.haiyaaaaa..QMT dua2 kelas tggal.udahla nk test ni..risau sgguh.hopefully i can maintain my pointer.sbab dh mcm ni kan i dont think i can get DL.Gosh!so ckup2 la maintain pointer jee. HD pon risau je ngn i since xdpt commit ngn stud.hahaha..smp dia sggup nk ajar i Simplex Tableau dis Weds.hihihi


until now,i stil cant setel all my asgmen.sudenly rasa mcm betimbun2 je keje dr fest week la.hadoilaa.its screw me up!too much Q asgments are waiting for me to complete it.i wonder wat will hapen to me after mom undergo that operation.juz calculate for that day..hope everything will be fine oways..


dis weds my clasmate ad organize mandi2 dkat sedim sana.dgr mcm best kan??mcm nk p je,,tp bila pk2 balik dgn byk keje ni ad msa la plak kan nk p having fun kt sana,,jgn mimpilah tasya.setel your asgment fest..heee.plus HD da ckp smlm "xpyah la p.nnt kita p la sndri" means??diaa xbg dowwwww.hahahaha.ok2,, he has a very strong strong strong jeles baq ang.


to my mom,,dis week i cant visit her. saturday bz dgn comunity service,sunday modul pulak. so hopefully the date operation will be faster and u can back home safely.

Friday, October 7, 2011

freaky monday nite



Assalamualaikum
how things goes rite now?well,,i had go through such a "freaky" nite bebeh.guess guess.
eheheh,rite now i am listening to broken anger!osome gila.arghh


back to the track last monday nite me n hosmate mcm bosan2 ja kan plus xtau nk watpe maka dengan itu,we olls sume decide lah nk kuar jalan kan.so0o00,Seriab lah jawapanya.pada yg gila karok mcm iylia and juhi mmg osome lah kan tmpat tuu.ekeke,,well,nevermind pegi sana mmg muat2 ja satu Estima tuh.unlucky Soleha cant make it due to stomach ache.how could kan?gile have fun at sana.the freaky is otw balik tayar pancit!!hahahaha..OMG.adoi,,luckily everything setel and by the time 12 am,weols reach BA safely.wee~


















Sunday, September 11, 2011



Assalamualaikum

penah terfikir kegunaan setiap jari-jari anda?
pernah??
tak pernah??
malas nk amek tahu??
hahahaha

again, i had found it on Tumblr and AGAIN it attract me!

realize it or not, we did it and something we are going to do it using every single of our finger.yeahhhh

nak tau ape?

okokok,upload it now.wait ar















guys, seems very close to ourself rite?yeahyeah.i noe

well, i oready did all of them except the 4th one n totally im waiting for the lucky, happiness day in life!
weeee ~~

Friday, September 9, 2011

my new sem story


Assalamualaikum wbt.
today is friday n i can say it as my bored day!0ohh. for the whole day i stay at home without doing anything. nk tido pon xngantok. nk on9?busan meh~ asik ngadap bnda yg samaa ja ol d time. tp,me da kemas beg2 nk bwak balik Arau tuh!heh3..beg2 tu kunun cam byak je kan,, pdahal satu beg je pon. bju kurung sume bwak ngn hanger ja.jimat space

well,sume pon tau Isnin ni degre level da start. eventhough officially class will only start on Weds still ramai yg dah blik on Saturday. mb dorang xtau kott.or else saja nk balik awal..mb~ tp me pon balik on Sunday. bkn pe,need to setel down many things lg. nk kemas umah cket, kmas barang2 sndr lgi and jadual Mandarin yg mcm hampeh tu la yg paling merunsingkan!uuuuu

lately bila on Fb and tgk status kwan2 ramai yg status dia mcm malas nk blik Arau. it sounds like
 "cuti 4 bulan da tggl 4 hari"
"bole x minx xtenkan cuti lg sebulan?"
"lupa jln balik Arau"
"mlasnya nk blik arau"
n bla bla bla..mcm2 lg la statusnya tuh!nk tulis kt sini pon xlarat.byak sgttt.huhu..tp tu la kan,cuti yg pnjg sgt pon bg masalah,xd cuti pon masalah.haha.but for me??i nk blik Arauuuu.yawww!heee. pelik kan?mstlah,,me ad penguat smngat ni. dats y da mcm org gile ja xsabau nk blik Arau.huahuahua. xdlahxdlahxdlah..

hmm,,btw td bru lpas wat budget for the next coming sem.guess wat??pt ckup2 je.xd lebih pon.so,xbole la nk shoping mcm org gile!hahaha,,adessss.punahpunahpunah. tu la,pdan muka sndri kan. cuti 4 bulan org bg suh p koje,bkn dok melangut kt umah tu..then, i deserve this.uwaa :(( 

eheheh,,smlm me ad text dayu. tell her pasal cermin yg dia bwak tu dah break!huhuhu,,so sad, she didnt reply pon. i noe i noe,mstla dia mrahkan. btw dayu, xd sape pon yg kco cermin tuu. dia jtuh sndr menggelongsor dr kerusi. me n iylia ngat nk bwak g baiki..tp tula, time pecah pon last2 week. mmg xsempatla,,nk stud lg tok final,huhu..Edayu Yusof, jgn mrahkan kami yep.. :(

ok. atas dasar nk menaikan semangat sume org supaya rasa hepi ja nk blik Arau. specially Uitm Arau, i would like to paste this!
yehaaaaaaaaaaaaaaa



okokokok.Uitm punya logo.so to oll yg jauh2 nk travel ke perlis ni have a safe journey. :)

Thursday, September 8, 2011

dimana anda





Kalau dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb anda adalah no. 1
Kalau dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb anda adalah no. 2
Kalau dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb anda adalah no. 3
Kalau dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb anda adalah no. 4
Kalau dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb anda adalah no. 5
Kalau dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb anda adalah no. 6
Kalau dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb anda adalah no. 7
Kalau dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb anda adalah no. 8
Kalau dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb anda adalah no. 9


no. 1
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

no. 2
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi anda perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

no. 3
Anda adalah seorang yang berhati keras pentingkan diri sendiri,kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda.
Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik,jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan.
Anda suka akan kebebasanpencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini.
Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

no. 4
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

no. 5
Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

no. 6
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang geniusbaik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik ataukacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati,peramah , adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

no. 7
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

no. 8
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

no. 9
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6

Tuesday, September 6, 2011

minal aidil wal faizin.

Assalamualaikum,,,
hyelo buddies
Salam Aidilfitri 1432 Hijrah.

its been a week bru ad ksempatan nk wat ntry sal raye nih. nmpak bnor bznya.kan kan? well,cmne ngn Aidilfitri uols? me nk wish pda sume Selamat hari Raya Aidilfitri, mohon maaf zahir dan batin andai ada tekasar bhasa dan mcm2 lg la perbuatan yg menyakitkan hati uols. Sesungguhnya me hnyalah insan yg biasa,xlekang dari membuat salah.huhuhu~

well i got a very buzy day before the upcomin Syawal.need to help out my mom with all the 'kuih' sbab order dtg betimbun2 even disaat2 akhir. smpkan kadang2 tu nek geram + nk mrah la plak. yelakan,awal2 xmu pesan.nk jugak last2 minit. the worst thing is SALAH ODER!mmg xbole terima..uuuuu~

on my first Syawal xd pape pon yg interesting.thing goes well as scheduled juz like my past Eid. pagi2 p masjid semayang raya,ziarah kubur ayah dan bacakan Yasin. After Zohor baru mula aktiviti berjalan2.huahuahua.. balik ke kampung mak,ziarah kubur atok and nenek,ziarah sedara2 pastu balik.

the next day x kemana pon.juz stay at home and wait for my relatives.and guess what??me n siste masak nasi jagung + ayam masak rose juz like resipi Anis Nabilah tuuuuu.ala,,,chef perempuan yg comel2 tuuuu.jadi tauuuuuu.sygnya xsmpat nk snap la plak. me cook ayam masak rose while sis make nasi jagung.


raya ketiga dan keempat me raya around Penang. Setiap tahun and setiap kali raya mesti ke penang nuu. tepaksa besesak2 dlm jem yg grrrr.hahaha.setiap kali kuar beraya paling tidak pon mst akan nmpak stu xcdent. adakah mentaliti org mesia skg dah makin teruk?gerun je tgk.

raya kelima stay at home.raya keenam plak beraya sekitar Perlis.heh3..dan raya ketujuh??sedang berehat2 dirumah dan menulis ntry ini.weee~~

entry tanpa gambar mmg membosankan.kan kan??i noe,i noe..so i put some of the pic during my Eid.


the cutest me!euwwwww~




sister




youngest sister with her 'si comel'




mommy on 2nd Eid




our mr Driver

















Thursday, August 25, 2011

tips balik kampung.

Assalamualaikum.

helo buddies.

arini da 25 Ramadhan, sok plak 26 Ramadhan bersamaan dgn hari jumaat iaitu hari teakhir bekerja maka berpusu2 la orang2 yg bermastautin di bandar yg mana asalnya dr kampung akan balik ke kampung masing2 bg meraikan Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga techenta.hah! ble fulstp skg.

so pada korang yg nk balik beraya tu harap2 pandu cermat jiwa selamat ok! bak kta PM kita jgn jadikan jalan raya sebagai kubur xbertanda. dlam btol mkna nya kan? so! here me nk tulis tips la cket altho me tau xd la ramai mana pon yg akan baca.wakakaka


tips balik kampung dari Tasya Comei.haha~

1) pastikan anda telah servis kereta anda paling lmbat pon sminggu sbelom balik raya tok elakan kejadian mcm yg kt Ganu kita tuh,,yg dia bengang bab kete rosak smp nak sembelih anak sendiri..ad bca paper kan? jgn plak nnt lau anak xd p sembelih plak isteri.xd isteri bunuh diri ye.. huahuahua

2) pastikan dah ad kad Touch n Go  atau Smart Tag dlm porch korang. snang la kan nnt nk balik raya,,just Touch pastu Go je la or tetet (smart tag punya bunyi) pastu jalan la..pada yg guna TnG tu pastu driver nya tu plak kecik molek kan pilihlah toll gate yg berpondok supaya bila smp kt tol xpyah nk susah2 bukak pintu keta tok touch! mcm da pngalaman je kan? mmg me da pengalaman pon.bwahahahahahaha!slalu kena camtu okeh.mklumla,,me kan kecik molek.euwwwwww~ aipppppp,kad TnG n ST MOSTI topup meh!jgn stakat ad je xtpop nk watpe la?

3) jgn melebihi had laju yg ditetapkan. tau2 je la kan Ops sikap dah ad ni kot nk rasa duit nk raya melayang2 je kapas ditiup angin.blewwwwwww.hahaha..pokai sudah! ingat, 110 sahaja if atas Highway,,lebey2 bayar la.tggu lg. 

4)jgn potoooong kiri kalau jln jem naa.ingat la org len pon Q jugak.bole je..apasal korang xbole?cirit ka??..hahah. silap2 potong kiri kan,coihh JPJ dok tggu dpan dah. ap nk kta?? terbang lg..

5) last but not least, pkai seat belt ok b4 memulakan perjalanan jauh korang tuh.itu KEWAJIPAN even me pon jrang wat.huahua..tp me pkai ok if drive kt Highway.yela dak,drive 130/140 xpkai tu nmanya cri pasal.huahuahua.,oso make sure cermin keta depan tu licin tomei ja bg mengelakn bila hujan cermin korang akan jd kabur ya amat!pkaila penggilap cermin.jgn hrap car wash nk sapukan yep,,p beli pastu sapula sendiri.senang kan??

ok! enough for now.bubye buddies kuh!  :)

Thursday, August 18, 2011

what u think JB be afte Baligh?


Assalamualaikum..
Salam 18 Ramadhan to olls! :)

tragis x title?saja ja wat gempak ckeet.
well, do u olls think what Justin Bieber can be after he reach the "maturity"??
specially bout the VOICE larhhhh.apa lg la kannn

since i got a fren yg dem crazy fanatic with Justin Bieber, i think i must do n ntry bout dis.yeah!

btw Juhi d Chawla aka Azira,dis is specially made for u dear! :)




a song singing by Anuar Zain and Elina,,lagu raya beb!




the latest song-sedetik lebih sing by Anuar Zain.


can u see,hear,listen d different??
what??nothing to do with JB??nope!ad kaitan okeh..wait ar


Baby by Justin Bieber

is it JB's voice will turn like Anuar Zain?if yes, Azira pleas cry now!HAHAHAHA.LOL.

:((((((







Tuesday, August 16, 2011

do i....A.L.O.N.E?


Salam,,peace peace peace.
hows our 16 ramadhan day??!.

i juz found some photos on Tumbler n find it very interesting to write on. these pic seems like got nothing to do with me! Tp,,!nk tulis jugak.huahuahua


1st situation.




can u see d pic clearly?? i called my shayang skut as Moky while my shayang netbuk as Pipi.
i use Moky to go to class while Pipi to on9.  even frens r not there,i hav them.euwww~wahaha..result??im not ALONE.



2nd situation.



 when i watching TV outside while my fon is screaming asking me to get it d mood is "mlas ah!". but then, somthing pop up "hah,HD text kottt" rushing go n get it n d result is???yeahyeahyeah,,HD text me.bwahahaha..again.im not ALONE.


3rd situation.




middle of nite while having chat with hos8 n suddenly my tomei2 tummy speak loudly "dahaga teh tarik lar wehhh".without any doubt. "wei2,,jom kuar ngeteh!" n text HD ask him to go along.again, in not ALONE. telling u truth.. always have them to company me. :)


4rd situation.



once the class is finish, me,adel n juhi walk together to have a meal. though, they never ever left me behind even i think i am "quite" fat n definitely if walk together xmuat punya.haha..quite keerr.,, hehe,,truthfully,im not ALONE.

5th situation.



the contact shown doesnt mean i only hav the 3 contact.since, pizza hut delivery xcover pon area arau..then,what use la kan?deletedeletedelete. well, before i go for my paper pon i da set d date nk hang out. juz like before, i go for a picnic. again. for the same result,,im not ALONE.


6th situation.



okokok,,when i got time,not ALONE okeh.repeat again,when i got time ill check my Facebook,,top of my profile can see the relationship status.the hepi one!weee~
again.i already belong to someone larh!so no worries..im not ALONE.I BELONG to God,mom,dad,HD,fren.forever n ever im not ALONE.kihkihkih


Friday, August 12, 2011









tgk x cite ni??every friday on tv3 from 9pm to 10pm.

at first xsuka.mcm hampeh ja tgk ust sauki tuh!..berbini 4 lg.what the fish??!

tp rini punya epi cam best la plakkk.well,,a typical malay oways say dat.huahuahua

puasa dulu puasa sekarang



Assalamualaikum to olls buddies!wehee~ 


*drum rolling*
hari ni da 12 Ramadhan, and me success make my 12 Ramadhan very well. *claping*
ikut calendar la kan,we only left another 17 days more to go!
cam cpat je kan..alih2 da nk msuk mggu kedua puasa
how time flies..while we still di takuk yg lama..
made some changes x ni??haa..


as for me, mosti la byak je prubahan nya kan..
+ve n -ve.standard la weh..mna ad yg perfect lol.




here me nk wat cket comparisonla kan between puasa dulu n puasa skg,,everyone pon mst ad kan..hihihi


kalau dulu puasa xpyah nk sebok2 masak tok bbuka.dok dpan TV nganga la smp bes channel tu ak pusing,xpun tidooo ja. smp ja msa nk bebuka,heh3..MAKAN la.tggu lagiii.
tp skg tepaksa la sebokan diri sbab kna MASAK..huwaa,,cne nk tgk TV nih?slot Lagenda tuh..?haha..so me take alternate siap2,b4 cite tu stat kan msak la dulu..xpon,bes ja cite tuh kungkangkungkang kaluit msak.heeeeeee




dulu puasa pas asar cam tu dah kna p masjid amek kanji aka bubur lambuk..kayuh la beskal p.ngekngekngek..ha,cam tu la bunyi dia.haha..mklumla time tu mna hebat lg meronggeng ni.smp umah ja,hooooo penat penat penat yg xsudah2.hihi..ngelat ja tuhhh. tp skg,HAHAHA da xpyah dah wat sume tuh!sudah ad pengganti meh~ wakakakaka


dulu puasa kat asrama,UiTM je laaa.penat dowh.pagi2 je dah kena panjat Batu Caves yg xsupa Batu Caves tu p kelas..,pagi2 panjat ok lg..dpat plak kelas kul 2 ptg kan,azab gila.. kecik besar kecik besar ja tgk tangga tuh! dgn panasnya.houh. tp skg dah puasa kt umah dah (thun ni ja pon,thun dpan??rasakan). tp rasanya thun dpan xpyah hadap dah Batu Caves tu,bole nek Moky je..bwahahahahaha




emm,,pe lg ek?nnt je la smbg lg.tba2 lak cam stuck in d midle.huahuahua,,


neway,slamat bpuasa to olls! :)

Thursday, August 4, 2011

lok ching ada DNA babi??

salam...


few weeks b4,me ad terpk nk post smthing bout satu mknan ni..
seems like very unique la kan sbab ada kot2 area utara ja specially Perlis.
tup2 last day msuk paper,,,ada DNA babi??gempak sial..


mau x,bnda ni mmg me n my fren slalu mkn pon if p jln2 kt Kuala Perlis sana!
n ble kta hot stuff la msa mula2 dperkenalkan dulu..
sgt sedap ok! 
dia mcm some sort of bebola gitu..dibakar atau goreng pastu cicah ngn sos yg super duperb pedas nk mampos!kaw2 punya.named as Lok Ching that come from Thailand.


so,pasni JGN MKN DAH LOK CHING ye..
btw,for more info pasal pengharaman ni  klik sini 



Salam Ramadhan..


realize or not,today me success to fast for d 4th day!yehaaa.
btw,me stil at penang n gonna stay here in 2days time.


past two days,me ad pegi bazar Ramadhan.theres lot of thing huh..
one thing dat mostly attract me is people there luv to Q..disiplin kan?
tp ad je la yg ptong Q tuh..standard la kan.bkn sume yg full of disiplin..


anthor is murtabak dia..hahaha..
very d osome!seyes..sodap bangatt..haish..
2 hari beturut2 la beli murtabak tuu..hehehe..


pastu ad la ayam goreng yg dgoreng ala2 KFC tuh...!
they named it Kelantan Fried Chicken (KFC).bwahahahahaha
hadoii.ntah pape la nma pon,cer pilih yg comei2 ckett..hihihhi


okokok..i am so curious about AIR KATHIRA.
famous ja air nih kt Selatan sana,,
no wonderla kt northern ni xd kan..
some said air kathira made from blended kurma n etc that give lot of energy.xtaula plak kesahihan die tuh kan..
yelah,tgk pon xpenah apa lg minum dia kan?lg la xpernah..
well i do need someone to clear me out bout air kathira nih...
nk tya sape ek??..hmmm













Sunday, July 31, 2011


:) tribute to Ramadhan..




above video made by aimanazlan90 in english version






while above made by iniAnwarHadi,,malay version


btw,,me post dia entry due to some of fren keep asking bout dis..
not only to me,,but HD too..bcoz,,aimanazlan is HD bro!wehee~

guys,njoy watching! 

ceritera puasa





salam to olls.


Ahlan WaSahlan Ya Ramadhan..


selamat menyambut bulan yg mulia ini pada sume!weheee~~
well,me da clebrate dia noble months for 22 years!yeayyeayyeay.Alhamdulillah..:)
fest day smbut kt umah ja,,but d next day im goin to penang!be there for a week.huhu~
neway,till now byk gile la kwan2 msg wish selamat berpuasa..
semoga thn ni dpatla puasa penuh!kehkehkeh


persiapan raya pon da hampir siap nih!ha...semangat hbes!hehe
bju hampir siap nk jhit manik,wedges da beli,purse pon.hiii..
bkn pe,ust kt tv tu kta beter siapkan sume persiapan tok raya awal2.so dat,,ble la dtumpukan spenuhnya tok amalan di bulan mulia ini.. :)




in fact,HD pon da dtg umah me td..hehe..nek Dashy tuh!
ha,,puas jamu dia mkn,,dgn bihun sup,nasi lg tmbah plak cucur cempadak.
mau tggi perut tu smp ke mulut.hahaha
siap tapau cempedak ngn rambutan lg..terubattttt jugak rindu ini..*gatai*




lagi2,,td bca metro,KFCM tu da ptus tunang ek dgn EJR..hmmm
no komen at all.wuhuuuu~




ps:mlasnye nk bgn sahur sok